MärkDNA / SmartWater

Följ med RSS

Leverantör till SmartWater MärkDNA. Startade i England av en före detta polis med sin bror med bakgrund inom kemi. Arbetat mot tillgreppsbrott i 20 år.

SmartWater lanseras i grannländer

Norge och Finland

Utökad spårbarhet?

Som auktoriserade återförsäljare är vi på Swesecure naturligtvis mycket positiva till lansering i våra grannländer. Det finns orsaker att förvänta sig att upptäckten för stöldgods utökas till föremål som passerat Sveriges gränser och SmartWaters internationella databas möjliggör naturligtvis spårbarhet tillbaka till Sverige.

SmartWater Scandinavia finns att följa via Facebook här.

”SmartWater Tyverimerkning” erbjuds i Norge här.

SmartWater MärkDNA – instruktioner

SmartWater stöldskyddsmärkning

Detta är instruktioner från baksidan av ett Privatpaket och ger därför en sammanfattning av sådant som är bra att känna till innan du inleder din stöldskyddsmärkning.

MärkDNA - instruktionerSmartWater är enkelt att använda, följ dessa enkla steg:

  • Sätt upp dekaler och skyltar, se till att se sitter väl synligt
  • Läs igenom medföljande instruktioner innan stöldskyddsmärkningen påbörjas
  • Registrera er SmartWater-kod via registreringsformuläret eller på vår hemsida: http://www.smartwater.com/registration

SmartWaters tillverkning, laboratorium & internationella databas är godkänd av svenska Polisen och Nationellt Forensiskt Centrum (f.d. SKL)
Continue Reading →

E.ONs kraftstationer stöldmärks med SmartWater

Spårbarhet till kabelns placering

Kopparkabeln får en unik märkning, som visar var den suttit monterad. Med märkningen kan polis och åklagare koppla en kabelstump till ett visst brott. Metallen blir mindre intressant för hälare. När tjuvar ger sig på jordningskablarna försvinner säkerheten. Allt i en nätstation är exakt dimensionerat, allt är i balans. Systemet vill hela tiden jämna ut sig. Bryts balansen är det stor risk för överslag och farliga ljusbågar. Kan vi få tjuvar att välja något annat har vi vunnit mycket säger Kristofer Heimby, säkerhetssamordnare hos E.ON.

Artikeln finns i sin helhet på MyNewsDesk här.

Köp MärkDNA från SmartWater – 749kr

  • MärkDNA - märkvätska och penselSmartWater har tillåtelse att använda polisens logotyp – skyltar upplyser om spårbarhet.
  • SmartWaters patenterade gröngula färg lyser mycket starkt i UV-ljus
  • 5 år garanterad hållfasthet i utomhusmiljö. SmartWater innehåller en syntetiskt framställd kriminalteknisk kod med längre hållfasthet än organiskt DNA.
  • SmartWater är den ledande stöldskyddsmärkningen inom Bygg, Entreprenad och Infrastruktur i Europa. Vi säljer även hempaket till privatpersoner.
  • Mest prisvärt MärkDNA på marknaden?

Continue Reading →

DNA-butiken nyhetsbrev

Fri frakt-kod i ditt välkomstmeddelande.