Frågor & Svar

 Vad är SmartWater?

SmartWater grundades i England och har arbetat brottsförebyggande i 20 år. Företaget grundades av en före detta polis och Swesecure är auktoriserad återförsäljare av av SmartWater MärkDNA.

Informationsfolder

SmartWater Privatpersoner folder

SmartWater MärkDNA Privatperson

SmartWater Företag folder

SmartWater MärkDNA Företag

 

 

 

 

 

 

Hur applicerar jag MärkDNA?

Vi rekommenderar minst tre märkpunkter per föremål. Försök att märka på ojämna ytor, i skåror, hål och dolda ytor för optimal hållbarhet. Instruktioner medföljer och finns här.

Var kopplar jag mig som ägare till de föremål jag märkt upp?

Du registerar dig här eller sänder in medföljande blankett till Eurosafe Security Solutions AB, Gasverksvägen 5, 611 35 Nyköping.

Säljer ni DNA?

Nej, vi säljer SmartWater MärkDNA som är en forensiskt spårbar vätska. SmartWater är godkänt som MärkDNA av Svensk Polis och Nationellt forensiskt centrum, NFC (f.d Statens Kriminaltekniska Laboratorium, SKL). Innehåller syntetiskt framställd kriminalteknisk kod med längre hållfasthet än organiskt DNA.

Vad händer när jag säljer ett märkt föremål?

Stöldskyddsmärkta föremål med MärkDNA säljs med mervärdet av stöldskydd och spårbarhet till den nya ägaren. På motsvarande sätt som vid inristad stöldskyddsmärkning skriver du på kvittot att föremålet är stöldmärkt och skapar en överlåtelse. Dokumentet ”Byte av ägarskap” skapar överlåtelsen och spårbarhet till köparen om föremålet blir förlorat. Spara en kopia på kvittot där det framgår att föremålet är stöldskyddsmärkt med MärkDNA.

Hur länge håller markeringen?

Normalt mellan 5 och 10 år. SmartWater garanterar att MärkDNA-koden och den fluorescerande gröngula färgen håller minst 5 år i utomhusmiljö.

Frakt och leveransvillkor

Paket sänds normalt under efterkommande arbetsdag om inget annat finns angivet i produktbeskrivningen. Frakt tillkommer med 29:-. Fri frakt för beställningar över 800:-. Outhämtade paket debiteras med 200:-. För information om ångerrätt och returärenden se Villkor & Leverans.

Vilken sammansättning innehåller vätskan?

Västskan innehåller en vattenbaserad blandning av polymerlösning och tillsatsämnen. SmartWater är ofarligt för hälsa & miljö som har dokumenterats i utredningar av Trakverket och TeliaSonera Skanova tillsammans med Kemikalieinspektionen.

Vilka dokument medföljer?

SmartWater märkDNA logotypByte av ägarskap
SmartWater inventarielista
Säkerhetsdatablad SmartWater
Klassificering väderpåverkan PAS820

Fler frågor? Kontakta vår kundservice.

DNA-butiken nyhetsbrev

Fri frakt-kod i ditt välkomstmeddelande.