Så skyddar du hemmet under julen

If pressmeddelande

Försäkringsbolaget If lämnar tips för att skydda hemmet under juldagarna i ett nytt pressmeddelande.

Enkla knep som att be en granne som kommer att vara hemma i juldagarna ta in posten eller lägga sopor i soptunnan räcker långt. Bor man i hus kan man be grannen skotta utanför eller bara göra spår på uppfarten så att huset ser mer bebott ut.

De lämnar även generella tips för att hålla inbrottstjuven på avstånd:

  • Ha godkända lås på ytterdörrarna och lås fönster, balkong- och altandörrar om du bor i hus eller på markplan.
  • Lås dörren även när du är hemma.
  • Sätt belysning på timer. Kontrollerar du lamporna med en app? Tänd och släck då vid olika tider för att få bostaden att se mer bebodd ut.
  • Pensla märk-DNA på dina värdesaker och sätt upp de medföljande dekalerna där de syns väl.
    Låt inte värdesaker ligga framme så att de syns genom fönster, men lägg gärna fram kläder, böcker och tidningar så att det ser ut som att du är hemma.

Vi arbetar för tillfället med att sammanställa en guide för alla möjligheter att förstärka sitt inbrottskydd och hålla tjuven på avstånd. If nämner alltså möjligheten att styra belysning från mobiltelefonen och det framstår tveklöst som ett kostnadseffektivt sätt att vilseleda tjuven med ny teknik. Att använda mobilen i kampen mot inbrottstjuvar är sannolikt något som även innehåller potential utöver det som finns på marknaden idag med kameraövervakning och att styra belysning. Vi uppskattar detta tips som vi inte sett nämnas tidigare.

MyNewsDesk.com – Vartannat hem står tomt på julafton